4 redenen om een copywriter in te huren

“Een copywriter inhuren? Waarom zou ik? Teksten schrijven kan ik zelf ook wel.”

Veel ondernemers vinden het geen issue om te investeren in het ontwerp en de bouw van een nieuwe website. Een aantrekkelijke lay-out staat op de eerste plaats. En dat mag best wat kosten. Echter, wanneer het woord ‘copywriting’ valt, wordt deze service bijna ogenblikkelijk in categorie ‘niet nodig’ geplaatst. Immers, die teksten kunnen ze zelf ook wel schrijven. Appeltje-eitje. Maar voor ze het weten is de website bijna klaar en realiseren ze zich “o ja, die teksten moeten ook nog”. Vaak worden voor het gemak de oude teksten nog maar even gerecycled. Want ach, dat merkt niemand, toch?

Het wrange is dat inderdaad niemand het zal merken. Niet omdat het niet uitmaakt dat er oude content op je nieuwe website staat (integendeel), maar omdat je met die verouderde content maar weinig bekijks zult trekken. 

Een aantrekkelijke lay-out is natuurlijk belangrijk, maar zonder goede teksten kom je nergens. Kwalitatieve en overtuigende SEO-teksten zorgen voor meer leads en nieuwe klanten. En dat is wat je wilt, toch?

Wanneer je samenwerkt met een goede copywriter ben je verzekerd van foutloze content die perfect aansluit bij jouw onderneming. Jouw visie en jouw stem, perfect afgesteld op jouw doelgroep. Teksten die voor jou werken en zorgen dat je ideale klanten graag van je willen kopen of met je willen samenwerken. Waarom zou je daar niet in willen investeren?

Twijfel je nog om het schrijven van je (online) teksten uit te besteden? In deze blog deel ik 4 redenen om een copywriter in te huren. 

1. Ready, SEO, action!

Blijven je bezoekersaantallen en conversie altijd een beetje rond hetzelfde niveau hangen? Dan is er een grote kans dat potentiële klanten je website niet goed kunnen vinden. Een copywriter met kennis van SEO kan je helpen met teksten die meer traffic naar je website genereren. De copywriters bij Ludejo weten precies hoe ze jouw webteksten (inclusief titels, meta descriptions en andere SEO-elementen) moeten aanpassen om je website een hogere ranking in Google te bezorgen. 

Bovendien kan een copywriter je ook helpen met het schrijven van online content (bijvoorbeeld blogs en inspirerende klantverhalen) om je website helemaal up-to-date te houden. 

2. Teksten die voor jou werken

Vallen de bezoekers van je website vooral in de categorie ‘kijken, kijken niet kopen?’ Oftewel, trekt je website wel veel verkeer, maar gaan je bezoekers niet over tot transactie? Wellicht vallen je teksten dan wél goed in de smaak bij Google, maar niet bij je publiek …

SEO is natuurlijk niet alles. Keyword stuffing en clickbait leveren nooit de resultaten op die je wilt. Sterker nog, wanneer je je blindstaart op het algoritme van Google en de inhoud van je teksten uit het oog verliest, kan dat een negatief effect hebben op je bezoekersaantallen. Een goede copywriter weet precies de juiste balans te vinden en helpt je met inhoudelijke teksten die je publiek prikkelen om actie te ondernemen.  

3. Meer vrije tijd, minder frustratie

Natuurlijk kun je proberen je eigen teksten te schrijven, maar waarom zou je? Het levert je, afgezien van een hoop frustratie, vaak weinig op. Bovendien kost het je ook nog eens enorm veel tijd. Tijd die je misschien liever aan andere dingen besteedt dan aan die verschrikkelijke/saaie/vermoeiende teksten. Door het schrijven van je teksten uit te besteden, heb jij je handen vrij voor dingen die je wel leuk vindt.

4. Een frisse (kritische) blik

“Ik ken mijn bedrijf het beste, dus waarom zou ik een copywriter inhuren om mijn verhaal te vertellen?” 

Goede vraag. Niemand weet beter waar jij als ondernemer voor staat dan jijzelf. Jij weet wat jouw onderneming uniek maakt. Maar copywriting is meer dan verhalen vertellen. Het is ook sales. Immers, het uiteindelijke doel van je teksten is om nieuwe klanten aan te trekken, toch?

Dat is waar de copywriter in beeld komt. Copywriting is namelijk niet alleen schrijven, maar ook verkopen. Een goede copywriter kijkt met een frisse blik naar je onderneming en is in staat om teksten te schrijven die precies aansluiten op de behoeftes van je klanten. Bij Ludejo vinden we het belangrijk dat jouw content jouw verhaal vertelt. We verdiepen ons in je onderneming en nemen de tijd om een goede strategie te bepalen. Op die manier bedenken en realiseren we samen met jou een contentaanpak die standhoudt en resultaten oplevert.

Omdat jouw content jouw verhaal moet vertellen

Of het nu gaat om een pakkende website, inspirerende blogs en socialmediaposts, marketingmaterialen of online nieuwsbrieven, bij ons ben je aan het juiste adres. Wij helpen je met het vinden van de juiste woorden. Content die overtuigt en aanzet tot actie. Inhoudelijke teksten die helpen jouw product of dienst aan de man te brengen. 

back to top button