5 redenen om een copywriter in te huren (ook al ben je meer een DIY-type)

Stel je voor, je hebt iemand ingehuurd om een professionele website voor je te bouwen, maar nu word je geconfronteerd met lege pagina’s waar straks tekst moet komen te staan. De vraag is: ga je die teksten zelf schrijven? Misschien zou je dat eigenlijk wel willen, zeker als je een DIY-type bent en ook wel redelijk bedreven bent in de Nederlandse taal (of Engels, mocht je je ook op de Engelstalige markt willen richten). Maar is dat wel zo slim? Beschik jij over dezelfde vaardigheden en kennis als een professionele copywriter? Iemand die content kan leveren waardoor jouw website gegarandeerd een SEO-proof succes wordt? Hieronder vind je 5 redenen waarom het altijd loont om een professionele copywriter in te huren.

1. Het scheelt tijd en gedoe

Wees eerlijk, heb je de tijd om zelf teksten te schrijven? Of ben je bereid daar tijd voor vrij te maken? De kans is groot dat, wanneer je een eigen onderneming hebt, er allerlei andere zaken zijn die jouw aandacht vragen. Door een copywriter in te huren, bespaar je jezelf een hele hoop gedoe. En ja, een professional inhuren kost geld, maar het scheelt je uiteindelijk wel een hele hoop tijd, en je krijgt er een hele hoop voor terug (niet alleen goede teksten, maar ook een high-ranking website die bezoekers aantrekt als de nieuwste Harry Potter-boeklancering). 

2. Je wil een website die SEO-proof is

Hoe hoger je website scoort in zoekmachines zoals Google, hoe meer bezoekers (klanten) hun weg zullen vinden naar je website. SEO is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, het is tegenwoordig een vereiste als je gevonden wil worden op het wereldwijde web. En ja, als je website niet goed zichtbaar is, dan heb je er eigenlijk niet zo veel aan. Kortom, doe jezelf een plezier en huur een copywriter in met verstand van SEO-optimalisatie.  

3. Je wil teksten die elkaar complementeren qua toon en stijl (en die passen bij jouw imago)

Duidelijke, inhoudelijke en onderscheidende teksten die elkaar complementeren, geven je website een professionele look. En dat is wat je wil, toch? Bovendien moeten je teksten een weerspiegeling zijn van waar jij voor staat en de manier waarop jij je wil profileren naar je klanten. Een website zonder inhoud is niet meer dan een mooi plaatje, en daar ga je het niet mee redden.  

4. Je wil onderscheidend zijn

Waarom moet een klant voor jouw bedrijf kiezen? Waardoor onderscheid je jezelf van je concurrenten? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Dit zijn slechts enkele vragen die je via de teksten op jouw website moet kunnen beantwoorden. Een goed copywriter is in staat om jouw USP’s (unique selling points) duidelijk naar voren te laten komen. 

5. Je website is je visitekaartje (en een goede eerste indruk is belangrijk)

Winkels, en dan vooral de luxe warenhuizen, besteden veel aandacht aan hun etalages; de meeste mannen en vrouwen nemen ‘s ochtends voordat ze aan het werk gaan een paar minuten om hun haar te kammen en hun tanden te poetsen (dat hoop ik tenminste). Kortom, first impressions matter. Je website is het gezicht van jouw bedrijf, dus zorg dat dat gezicht een vriendelijke en open uitstraling heeft (anders jaag je je klanten weg nog voordat ze een voet over de spreekwoordelijke drempel hebben gezet).

Mocht je nu benieuwd zijn naar de mogelijke manieren waarop Ludejo jou kan helpen bij het realiseren van een kick-ass SEO-proof website, voel je vrij om een mailtje te sturen naar pm@ludejo.eu. Ons toegewijde team van copywriters staat voor je klaar. 
back to top button