At Home with Ludejo – HR Assistant – Suzanne Schouwerwou

Uit het zolderraam kijk ik uit op een grote boom. Ik kijk er vaak naar, en heb ‘m vanaf maart zien veranderen door de seizoenen heen. Van kale takken naar vol in bloei. Nu kleuren de blaadjes langzaam rood. Fantastisch.

Suzanne hield zich tot voor kort bezig met projectmanagement, maar gaat zich nu meer richten op HR-gerelateerde werkzaamheden. Als ze thuiswerkt zit ze op zolder, waar ze haar eigen werkplek heeft ingericht. Het werken vanuit huis heeft voor haar zowel voor- als nadelen, maar over het algemeen bevalt het haar goed, mede dankzij het mooie uitzicht vanuit het zolderraam.

 

  1. Wat was/waren je eerste gedachte(n) toen je hoorde dat we weer vanuit huis gingen werken?

Toen ik dat hoorde, dacht ik: “dat viel te verwachten”. Het lijkt me een goede zet en voor ons is het geen enkel probleem om onze werkzaamheden vanuit huis uit te voeren. 

 

  1. Hoe bevalt het thuiswerken je?

Goed! Beter dan in het begin in elk geval. Het scheelt dat ik nu een ingerichte werkplek voor mezelf heb en niet meer aan de keukentafel werk. 

 

  1. Hoe ziet je werkplek thuis er uit?

Dat was eerst een beetje rommelig. Ik zit op zolder welke tevens diende als ‘opslagplaats’ voor meubels en spullen die we niet gebruiken. Inmiddels heb ik een aantal dingen verkocht op Marktplaats. Het is nog niet helemaal zoals ik zou willen, ik wil er nog wat meer sfeer in brengen, maar voor nu is het prima.  

 

  1. Hoe verschilt een ‘kantoordag’ van een thuiswerkdag?

Als ik thuiswerk, kan ik veel beter omgaan met pauzes. Waar ik op kantoor denk: “ik werk aan één stuk door”, neem ik nu daadwerkelijk een moment weg van de computer. Dat komt voornamelijk omdat ik naar beneden moet voor koffie, lunch, etc.

 

  1. Wat mis je het meest aan werken op kantoor, en wat juist niet?

Het meest mis ik het contact met collega’s, een beetje ‘smalltalk’ tussendoor, de onderlinge grapjes. Het minst mis ik de reistijd. Ik kan nu net iets langer doorwerken en nog steeds mijn kinderen op tijd ophalen.

 

  1. Wat vind je het fijnst aan thuiswerken, en wat het minst fijn?

De koffie is beter! Zonder reistijd heb ik ’s ochtends ook wat meer tijd om op te starten. 

Het minst fijne is dat het nu steeds kouder wordt buiten, dus ook hier op zolder. Om te zorgen dat mijn energierekening niet de spuigaten uitloopt omdat ik elke dag de verwarming aan zou hebben, heb ik een klein straalkacheltje in bruikleen, zodat ik enigszins energiebesparend mijn werkplek kan verwarmen. 

 

  1. Hoe ervaar je het samenwerken/contact met collega’s nu?

Dat gaat best soepel, via Slack. 

 

  1. Heb je nog een opvallende thuiswerk anekdote/handige tip die je wil delen?

Uit het zolderraam kijk ik uit op een grote boom. Ik kijk er vaak naar, en heb ‘m vanaf maart zien veranderen door de seizoenen heen. Van kale takken naar vol in bloei. Nu kleuren de blaadjes langzaam rood. Fantastisch.

 

back to top button