At Home with Ludejo – Lauren Reinhoudt

Well, ik werk nu ruim een half jaar bij Ludejo, waarvan ik het overgrote merendeel thuis heb moeten werken door corona.

Vorige week was Marianne aan het woord over haar ervaringen met het thuiswerken. Zij vertelde over welke dingen zij mist wanneer ze thuis werkt en hoe haar dagen eruit zien. Interview gemist? Lees het terug hier. Deze week horen we van in-house vertaler en copywriter Lauren Reinhoudt. 

  1. Wat was/waren je eerste gedachte(n) toen je hoorde dat we weer vanuit huis gingen werken?

Well, ik werk nu ruim een half jaar bij Ludejo, waarvan ik het overgrote merendeel thuis heb moeten werken door corona. Ik begon twee dagen voordat de eerste thuiswerkmaatregel inging en ben sindsdien volgens mij nog geen acht keer op kantoor geweest. Toen de nieuwe regel weer in ging dacht ik eigenlijk ‘So, same old, same old?’

  1. Hoe bevalt het thuiswerken je?

Ik vind het eigenlijk best prettig. Ik heb het idee dat ik me beter kan concentreren als ik thuis zit. Het enige is dat het best lastig is om ingewerkt te worden zonder in het echt uitleg te kunnen krijgen. Ik heb aanzienlijk veel tutorials bekeken over CAT-tools, iets meer dan me lief is (; 

  1. Hoe ziet je werkplek thuis er uit?

Ik heb een heerlijk groot bureau in mijn eigen kantoortje. Naast het scherm van mijn werklaptop heb ik nog twee grote schermen, waardoor ik lekker veel tegelijk open kan hebben staan.

  1. Hoe verschilt een ‘kantoordag’ van een thuiswerkdag?

Een thuiswerkdag vergt aanzienlijk minder moeite wat betreft kleding, haar en make-up. Mijn liefde voor sloffen wordt in huis denk ik ook meer gewaardeerd dan op kantoor. Anderzijds is overleggen met collega’s natuurlijk minder makkelijk.

  1. Wat mis je het meest aan werken op kantoor, en wat juist niet?

Kunnen overleggen/praten met collega’s en ze een beetje leren kennen. Dat wil je natuurlijk wel als je aan een nieuwe baan begint, maar is niet per se makkelijk als het allemaal via e-mail en Slack moet. Wat ik absoluut niet mis is eerder op moeten staan ivm reistijd: nu (thuis) staat de wekker een kwartier voor ik aan mijn werkdag begin.

  1. Wat vind je het fijnst aan thuiswerken, en wat het minst fijn?

Het fijnst vind ik denk ik hoe comfortabel ik me thuis voel. En daarnaast dat ik me te allen tijde om kan draaien en dat er dan hoogstwaarschijnlijk een heel lief hondje zit die altijd wel in is voor een aai- of speelsessie. Dat voelt dan altijd als opladen: daarna kan ik weer met een blij hoofd verder. Het minst fijn is het feit dat dat gevoel van ’thuiskomen na werk’ er niet is, en dat werk en privéleven een beetje in elkaar overlopen.

  1. Hoe ervaar je het samenwerken/contact met collega’s nu?

Ik denk dat samenwerken doorgaans makkelijker gaat als je op kantoor bent. Ik waardeer het wel heel erg dat bepaalde collega’s vaak een berichtje sturen als ze iets grappigs tegenkomen tijdens het werk. Hetzelfde geldt voor alle gifjes die in Slack gestuurd worden. Dat maakt het weer wat gezelliger.

  1. Heb je nog een opvallende thuiswerk anekdote/handige tip die je wil delen?

Tip: zorg dat je je werkdag écht beëindigt wanneer je klaar bent. Het kan best verleidelijk zijn om je laptop aan te laten staan en na het eten nog even een klein extra dingetje te doen, maar dan blijf je met werk bezig. Ik hou er zelf van om lekker vroeg te beginnen (08.00u), zodat ik na mijn werkdag nog iets met mijn middag/avond kan!

back to top button