At Home with Ludejo – Marianne Wennekes

Ergens vind ik het ook wel fijn om de reis van en naar kantoor te maken, als een soort start en afsluiting van de werkdag, dus dat mis ik ook wel. 

Vorige week lazen we hoe onze marketingmanager Andrew het thuiswerken ervaart, wat hij het meest mist als hij thuis werkt en wat zijn gebruikelijke ochtendritueel is. Interview gemist? Lees het terug op ludejo.eu/at-home-with-ludejo. Next up is in-house vertaler en copywriter Marianne. 

1. Wat was je eerste gedachte toen je hoorde dat we weer vanuit huis gingen werken?

Jammer, maar wel begrijpelijk. 

2. Hoe bevalt het thuiswerken je?

Over het algemeen bevalt het me goed, maar het heeft zowel voor- als nadelen. Het liefst heb ik dan ook een combinatie van werken op kantoor en vanuit huis. Toen we in maart voor het eerst structureel thuis gingen werken, zag ik er een beetje tegenop, maar het is me zeker meegevallen.

3. Hoe ziet je werkplek thuis er uit?

Ik werk in een kleine kantoor-/studeerkamer-achtige situatie. Het is er best wel krap, want er is net genoeg plaats voor een bureau, een kast en wat opbergruimte. Maar ik ben niet iemand die al ijsberend door de kamer loopt als ik werk, dus dat het zo klein is maakt niet uit. Er is wel een mooi groot raam, dat vind ik wel belangrijk.

4. Hoe verschilt een kantoordag van een thuiswerkdag?

Er is eigenlijk niet heel veel verschil, behalve dat ik natuurlijk geen reistijd heb als ik thuis werk. Dat betekent dat ik wat later op kan staan en dat is altijd fijn. Ook merk ik dat ik thuis minder koffie en thee drink dan als ik op kantoor werk, waarom weet ik eigenlijk niet.

5. Wat mis je het meest aan werken op kantoor?

Wat ik het meest mis is het live contact met de collega’s en gewoon de gezellige gesprekjes tussendoor. Ergens vind ik het ook wel fijn om de reis van en naar kantoor te maken, als een soort start en afsluiting van de werkdag, dus dat mis ik ook wel. 

6. Wat vind je het fijnst aan thuiswerken, en wat vind je het minst fijn?

Het fijnst vind ik dat ik niet zo vroeg op hoef te staan en dat ik eerder thuis ben (want ik ben al thuis). Ik hoef ook geen lunch klaar te maken of te kopen om mee te nemen naar kantoor, en ik vind de koffie thuis lekkerder. Minder fijn vind ik dat mijn werkplek en woonplek niet echt gescheiden zijn. Ik heb expres wel een vaste plek ingericht waar ik werk, en waar ik anders nooit zit, maar toch begint het op een gegeven moment wel te vervelen om de hele dag thuis te zitten. 

7. Hoe ervaar je het samenwerken/contact met collega’s nu?

We maken veel gebruik van online communicatiekanalen, en daardoor kun je toch steeds in contact staan met collega’s. Het samenwerken gaat dan ook goed, maar elkaar in het echt zien is toch altijd het beste.

8. Heb je nog een opvallende thuiswerk-anekdote/handige tip die je wil delen?

Een algemene tip heb ik niet echt, want ik geloof dat het voor iedereen verschillend is wat voor diegene het beste werkt. Sommigen hebben bijvoorbeeld behoefte aan een vaste werkplek (zoals ik) en anderen wisselen steeds van plek. De een rolt bij wijze van spreken zo vanuit zijn bed achter zijn computer, en de ander heeft dezelfde ochtendroutine als wanneer die naar kantoor gaat. Ik zit meer in die laatste categorie, maar ik doe wel gemakkelijke kleren aan als ik de hele dag thuis werk.

back to top button