At Home with Ludejo – Marrit Vermaat

Wat ook erg fijn is, is dat ik de hele dag met sloffen aan kan lopen en soms een joggingsbroek aan kan doen. Het enige wat ik minder fijn vind aan het thuiswerken is dat er een grote kans is op afleiding.

  1. Wat was/waren je eerste gedachte(n) toen je hoorde dat we weer vanuit huis gingen werken?

Mijn eerste gedachte was de onzekerheid of ik thuis niet te veel afgeleid zou worden en of ik wel mijn focus op mijn werk kon houden.

  1. Hoe bevalt het thuiswerken je?

Erg prettig. Ik kon mij gelukkig goed concentreren en focussen op het werk. Het vermindert ook een beetje stress, want nu hoef ik niet te reizen. Verder zorgt het ook voor minder prikkels, omdat ik thuis met alles vertrouwd ben. Ik heb namelijk nog niet zo vaak op kantoor gewerkt, dus dingen voelen daar nog steeds ‘nieuw’ aan. De pauzes bevallen mij thuis ook wel. Ik hoef mijn lunch niet in de ochtend al klaar te maken, maar ik kan dat rustig tijdens de lunchpauze doen. Terwijl ik eet kijk ik een Youtube-video. Het enige waar ik op moet letten is dat ik dan weer op tijd begin met werken, maar dat gaat vaak goed. Het enige waar ik op moet letten is dat ik dan weer op tijd begin met werken, maar dat gaat vaak goed.

  1. Hoe ziet je werkplek thuis eruit?

Ik woon samen met mijn vriend op de zolder van mijn schoonmoeder. Deze zolder hebben we omgebouwd tot een klein appartementje, met een slaap- en woonkamer. Daar heb ik mijn computer staan (die ik ook nog niet zo lang heb). Mijn werkplek ziet er een beetje druk uit. Er staan veel meubels en spullen achter mij, en zelf kijk naar een ‘rustige’ muur met een paar foto’s van mijn eigen familie. Er ligt niet heel veel op mijn bureau: mijn planner, een notitieboek, twee paar andere boeken, een mapje met schetsen en mijn tekentablet. Onder mijn bureau ligt wat meer, waaronder een paar dozen die geen ander plekje hebben in de kamer.

  1. Hoe verschilt een ‘kantoordag’ van een thuiswerkdag?

Het grootste verschil is dat ik niet hoef te reizen. Dat scheelt toch een stukje stress. Ik word namelijk rond een prettige tijd wakker en ik kan direct na het werken eten.

  1. Wat mis je het meest aan werken op kantoor, en wat juist niet?

Wat ik mis aan op kantoor werken is dat ik moeilijker Andrews aandacht krijg, waardoor ik soms iets langer op zijn antwoord moet wachten. Wat ik ook mis van op het kantoor werken, is het contact met mijn collega’s tijdens de pauze. Zelf liep ik niet echt naar de mensen toe om een gesprekje te beginnen, maar de pauzes waren vaak gezellig. Bij de (online) vrijdagmiddagborrel zie ik wel een paar collega’s, maar een groot aantal zie/spreek ik nu niet. Wat ik het minst mis is het reizen van en naar het kantoor.

  1. Wat vind je het fijnst aan thuiswerken, en wat het minst fijn?

Dit zei ik eerder al, maar het fijnst vind ik de tijd waarop ik wakker kan worden en dat ik na het werken direct kan eten en ‘instorten’. Wat ook erg fijn is, is dat ik de hele dag op sloffen kan lopen en soms een joggingbroek aan heb. Het enige wat ik minder fijn vind aan het thuiswerken is dat er een grote kans is op afleiding. Ik leg soms mijn telefoon ook weg en zet prettige muziek op om mijn concentratie te houden. Daarnaast doe ik een trucje met de tabbladen die ik later uitleg. Maar als ik al wat meer moe ben, is het soms lastig om niet mijn telefoon te pakken of een YouTube-video aan te zetten.

  1. Hoe ervaar je het samenwerken/contact met collega’s nu?

Ik ervaar het samenwerken prettig 🙂 Ik heb vooral contact met Andrew. Als ik een vraag heb of ik wil wat vertellen of laten zien, dan stuur ik een berichtje op WhatsApp. Soms moet ik wel even wachten op antwoord, maar dat vind ik niet erg, want dan doe ik even wat anders. En als we iets face-to-face willen bespreken, belt hij mij via Skype.

  1. Heb je nog een opvallende thuiswerkanekdote/handige tip die je wil delen?

Het enige wat ik nu kan bedenken is af en toe even je benen strekken. Zet een kop thee of koffie, loop een rondje of doe een rek- en strekoefening. Wat ik zelf ook doe is een apart venster openen op de computer, waar ik alleen de tabbladen voor werk open heb staan. Zo word ik minder snel afgeleid door persoonlijke tabbladen die ik open wil houden.

back to top button