Kennis en Inzichten

Ben je geïnteresseerd in hoeveel links er te leggen zijn bij “Vertaalt. Verhaalt. Verbindt.” en hoe kennis en inzicht ook
jouw visie kan verbreden? Hier vind je blogs over communicatie, taal, culturen en nieuw ondernemen.

Ludejo
2 keramische tegels gemaakt in het Royal Delft Museum op een schaakbordtegel patroon. De tegel aan de linkerkant toont Snoopy die naar de sterren kijkt in de nachtelijke hemel. De tegel aan de rechterkant toont een traditioneel Nederlands tafereel; er is een pad dat leidt naar een windmolen. De merkelementen van Ludejo, inclusief het logo en het hart icon zijn op de afbeelding. De titel van het artikel staat ook op de afbeelding: Royal Delft Museum: Typisch Nederlandse ambacht en cultuur

Royal Delft Museum

Typisch Nederlandse ambacht en cultuur Royal Delft heeft een rijke geschiedenis en is wereldwijd erkend. ... Lees meer

De afbeelding bevat een pagina met brailletekst. De puntjes van de brailleletters bollen uit het vel papier. De titel van het artikel, "Onzichtbare inzichten: op pad in het MuZIEum, braille ontrafeld en inclusieve communicatie", staat over de afbeelding geschreven. Het Ludejo-logo en grafische elementen in de huisstijl zijn in de afbeelding verwerkt.

Onzichtbare inzichten: inclusieve communicatie

Onzichtbare inzichten: op pad in het MuZIEum, braille ontrafeld en inclusieve communicatie. “Hoe is het ... Lees meer

De omslagafbeelding toont een man die een kameel leidt, gevolgd door een vrouw op enkele meters afstand. De silhouetten van de personages contrasteren in zwart tegen een lucht geel gekleurd door een zon gehuld in stof of mist. Het Ludejo-logo en diverse merkelementen zijn in de afbeelding verwerkt. De blogtitel, 'Van A tot Z, en van de ʾalif tot de yāʾ: een inzicht in Arabische spreekwoorden en gezegden', staat over de afbeelding geschreven.

Een inzicht in Arabische spreekwoorden en gezegden

Van A tot Z, en van de ʾalif tot de yāʾ: een inzicht in Arabische ... Lees meer

Iemand in een blauwe trui houdt een AI-robot in de palm van haar hand. Een blauw transparant platform bevindt zich onder de robot. De robot vertaalt tekst van de ene naar de andere taal. Mogelijk is de robot kapot. Eén oog is vervangen door een X. Ludejo-merkelementen en het Ludejo-hartsymbool zijn in de afbeelding verwerkt. De titel van de blog, "Kan ik mijn website vertalen met DeepL?", staat op de afbeelding geschreven.

Kan ik mijn website vertalen met DeepL?

Behoorlijk trots ben je: jouw website is bijna af. Nu nog vertalen. Hoe regel je ... Lees meer

De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten ziet er magisch uit in de gloed van blauwe lichten met de nachtelijk hemel op de achtergrond. Het Ludejo-hartsymbool is vaag zichtbaar achter de grootste koepel van de moskee. De titel van het artikel, “Arabische vertellingen: de magie van sprookjes en verhalen”, staat op de afbeelding geschreven.

Arabische vertellingen: de magie van sprookjes en verhalen

Bijna ieder kind in Nederland is wel bekend met het verhaal van Aladdin, een jonge ... Lees meer

De laatste quagga, opgezet in het museum Naturalis in Leiden, is gefotoshopt in een afbeelding van de ondergaande zon op een verlaten savanne. Merkelementen van Ludejo, zoals het logo en hartpictogram, evenals het logo van het Naturalis Biodiversity Center, zijn in de afbeelding opgenomen.

Op zoek naar antwoorden in Naturalis in Leiden:

Waarom we Latijns en Grieks gebruiken in de namen van diersoorten Wat is binominale nomenclatuur ... Lees meer

Personages van de Arabische variant van Sesamstraat, Iftah ya simsim, waaronder No’man, Gargur, Shams en Melsoon, staan op een zanderige set van de Koeweitse productie. De titel van het artikel, “Sesam, open u: hoe Sesamstraat is gelokaliseerd voor Arabische kinderen”, en de Arabische titel “افتح يا سمسم” staan op een straatnaambord van Sesamstraat. Merkelementen van Ludejo zijn vaag op de achtergrond zichtbaar en het Ludejo-hartsymbool is aangebracht linksonder in de afbeelding.

Sesam, open u: lokalisatie Sesamstraat

hoe Sesamstraat is gelokaliseerd voor Arabische kinderen Iedereen in Nederland kent Sesamstraat wel. We keken ... Lees meer

Het Belang van Context in de Arabische Hogecontextcultuur

Ben jij weleens op vakantie geweest in een vreemd land waar je gebruiken tegenkwam die ... Lees meer

Nederlandse wereldhit: waarom wordt Nijntje in het buitenland Miffy genoemd?

Toen Nijntje in 1955 werd “geboren”, kon Dick Bruna niet vermoeden dat de hoofdpersoon van ... Lees meer

A close up of a zebra. The name Ludejo is partially visible on the white stripes. The black stripes hide the Ludejo logo.

De opkomst van zebrabedrijven: een duurzaam pad naar winstgevendheid

Of: hoe ik me door een wirwar aan zakelijk jargon worstelde en een gestreepte ezel ... Lees meer

back to top button