Creativiteit ten tijde van corona: wat we kunnen leren van Jelle’s Marble Runs

De reden waarom we het belangrijk vinden om Jelle en Dion in de spotlight te zetten, is niet alleen omdat we zelf al lichtelijk verslaafd zijn aan de filmpjes, maar ook omdat we creatieve initiatieven zoals Jelle’s Marble Runs graag willen steunen.

Mocht je bij het lezen van het woord ‘corona’ meteen weg willen klikken, niet doen. Dit wordt interessant, I promise. Ik wil het namelijk hebben over sport in tijden van corona. En dan niet over al die YouTube-filmpjes en alle afgelaste sportwedstrijden, maar over een specifieke corona-proof sport waar de laatste dagen veel over te doen is, namelijk marble racing. 

Nu hoor ik je denken: “Marble racing? Wat is dat nou weer?” Leuk dat je het vraagt. Marble racing is knikkeren 2.0. Nee, maak daar maar knikkeren 3.0 van. Nee, eigenlijk is het niet met knikkeren te vergelijken, ondanks dat knikkers een onmisbaar onderdeel zijn van deze superspannende sport. En ik hoor je weer denken: “Knikkeren? Spannend?” Hell yeah! Denk Formule 1, maar dan met knikkers. Eat your heart out Max Verstappen, want geloof me, dit is minstens zo leuk als een autorace. En een stuk milieuvriendelijker.

De grote spelers in marble racing op dit moment zijn Jelle en Dion Bakker van het YouTube-kanaal Jelle’s Marble Runs. Deze broers zetten competitieve knikker-races in elkaar en uploaden filmpjes die nog verslavender zijn dan Ben and Jerry’s Cookie Dough Ice Cream. De creativiteit spat ervan af en werkelijk niets is dit Nederlandse duo te gek. Trouwens, had ik al gezegd dat de video’s van Jelle en Dion miljoenen kijkers trekken? En dat de individuele atleten (lees: knikkers) ook allemaal hun eigen fanbase hebben? En dat het YouTube-kanaal ook aan bod kwam in het Amerikaanse programma Last Week Tonight met John Oliver? En dat diezelfde John Oliver zo enthousiast was over Jelle’s Marble Runs dat hij nu hun hoofdsponsor is? Hoe gaaf is dat?! 

De reden waarom we het belangrijk vinden om Jelle en Dion in de spotlight te zetten, is niet alleen omdat we zelf al lichtelijk verslaafd zijn aan de filmpjes, maar ook omdat we creatieve initiatieven zoals Jelle’s Marble Runs graag willen steunen. We houden ervan om nieuwe ideeën en mogelijkheden te ontdekken, en wanneer we deze eigenschappen terugzien bij andere bedrijven en initiatieven, dan worden we daar heel blij van. Daarnaast verdienen Jelle en Dion wat ons betreft een extra pluim omdat ze juist nu een vermakelijk alternatief bieden voor alle afgelaste sportwedstrijden.

Meer weten over Jelle’s Marble Runs en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Check het Twitter-account van Jelle en Dion. En speciaal voor de jeugdige kijkers: ook in het NOS Jeugdjournaal werd aandacht besteed aan de groeiende populariteit van het YouTube-kanaal. 

Tot zover deze blog. Ik ga even de Marbula E Race 2 “Seoul” terugkijken. Ciao! 

back to top button