KunstTaal aflevering 1 – Lise Sore

Toen het idee om KunstTaal te maken ontstond, werd ik door een kunstenaar in mijn familie gewezen op Lise Sore…

“Dat is… dat is denk ik ook heel mooi als je dat… als je dat soort pogingen waagt. Want niet iedereen kan zo’n… zo’n innerlijk gebeuren eigenlijk zo fysiek helder maken. Dus als mensen daarnaar kijken, kunnen ze natuurlijk wel herkennen hoe die emotie in elkaar zit. Want die emotie hebben we allemaal, maar wij zouden nooit datzelfde pad kunnen lopen. Want wij zien dat pad dan niet. Hè, want dat… dat zie jij.” – Lise Sore

Toen het idee om KunstTaal te maken ontstond, werd ik door een kunstenaar in mijn familie gewezen op Lise Sore: een boeiende vrouw, zo werd me verteld. Via Instagram zocht ik haar op en legde ik contact. Spannend was dat! KunstTaal moest nog helemaal vorm krijgen, het was nog geen vastomlijnd plan, ik legde dus iets voor, waarvan ik nog niet wist hoe het zou gaan uitpakken. Lise Sore reageerde heel positief en we kregen vrijwel meteen een uitnodiging om haar in haar atelier in Breda te bezoeken. In haar kunstwerken spelen heel persoonlijke emoties letterlijk de hoofdrol. Luister in dit interview naar haar heldere verhaal, met mooie anekdotes over waar ze is geboren, in Niger, en hoe ze hier in Nederland haar weg heeft gevonden. 

**”Deze video is gemaakt tijdens de covid19-pandemie. Om die reden hebben wij met slechts 2 personen aan deze productie gewerkt. Helaas hebben we te laat gezien dat een van de camera’s niet helemaal goed stond afgesteld. Onze excuses daarvoor. Uiteraard is dat bij de volgende video’s bijgesteld”.**

Gast: Lise Sore
Interview: Malon Hamoen-Giraldi
Camera, geluid, editing: Andrew Hickson
Kleding Malon: King Louie

Heel veel dank aan Lise Sore voor het te gekke interview dat we met haar mochten hebben om deze podcast zo inspirerend te maken. Via de links onder deze podcast, in onze blogs, de Ludejo website en KunstTaal social mediakanalen kun je Lise Sore vinden en volgen. 

http://lisesore.blogspot.com/

https://www.facebook.com/LiseSore

https://www.instagram.com/lisesore/

Als je met plezier naar onze podcast geluisterd hebt, wil je dat dan delen, een beoordeling geven en een review achterlaten? 

Ben je er volgende week weer bij? We zijn dan in het atelier van Marjolein Witte.

back to top button