KunstTaal aflevering 3 – Joyce Overheul

In deze aflevering van KunstTaal zijn we op bezoek in het atelier van Joyce Overheul. 

“Nou, ik wilde eigenlijk dat je dat handwerk ook wel kan zien. En soms zie je imperfecties. Ik heb hier bijvoorbeeld per ongeluk een keer een gat gemaakt dus je ziet een beetje lijm. Ik vind dat ook wel bij mijn werk horen. Van die kleine imperfecties. En dat je dus ook ziet dat je zoiets niet 1, 2, 3, maakt. Dus er schuilt ook een hoop motivatie achter het maken van een wapen.”

In deze aflevering van KunstTaal zijn we op bezoek in het atelier van Joyce Overheul. 

Haar studio ligt aan het spoor en heeft grote ramen met uitzicht op groen. Binnen is er overal wat te vinden. Kunstwerkjes waaraan ze nog werkt, een rek met kaarten van door haar gemaakte foto’s en aan de muur grotere werken, waarover ze enthousiast de achtergrond vertelt.

Joyce is weliswaar geboren en getogen in een klein dorp, ze wilde graag op avontuur. Niet zomaar avontuur, ze wil wel strijden tegen onrecht en dat aan het licht brengen. Ze is dan ook in landen geweest voor projecten, waarvoor je wat uit je comfortzone moet kruipen. Dat vindt Joyce geen probleem. Dat haar werk een klein beetje kan bijdragen aan een betere en eerlijkere wereld, daar droomt ze van! Luister mee naar haar verhaal!

Heel veel dank aan Joyce Overheul, voor het delen van haar avontuurlijke verhalen. Via links onder deze podcast, in onze blogs, de Ludejo website en KunstTaal social mediakanalen kun je Joyce vinden en volgen.

Als je met plezier naar onze  podcast geluisterd hebt, wil je dat dan delen, een beoordeling geven en een review achterlaten? Ben je er volgende week weer bij? We zijn dan te gast bij Malou Kalay!

“Dus ik dacht ook: sommige mensen zijn voor dit project gewoon utigerangeerd.”

“Ja.”

“Life sucks. Ja, weet je.”

“Dat was ook de boodschap die je hiermee wilde overbrengen?”

“Ja, dan voel je ook een beetje hoe het is om op je uiterlijk, iets waar je niet altijd iets aan kunt doen, beoordeeld te worden. En dat het ook helemaal niet leuk is dat je altijd op je uiterlijk wordt beoordeeld natuurlijk. En dat die grens er ook is. Ja.” 

Web http://www.joyceoverheul.com/

Facebook: https://www.facebook.com/joyceoverheul

Instagram: https://www.instagram.com/joyceoverheul/

back to top button