KunstTaal aflevering 5 – Roeleke Schepers

Zodra je het werk van Roeleke ziet, raakt het meteen, door vorm en kleur, zeker, maar wellicht ook doordat haar kunstwerken zo duidelijk een verhaal vertellen!

Ik parkeerde in Bussum achter dit mooie gebouw! “Zou het hier echt zijn?”vroeg ik me af.

Midden in het centrum loop ik het terrein op van voormalig kostschool Mariënburg, waar de deur voor me geopend wordt. Wat een prachtige en inspirerende locatie! Het gebouw ademt geschiedenis, maar staat er toch ook in deze tijd.

“Als ik andere kunstenaars tegenkom die zeggen: welke technieken gebruik je dan of hoe werk je, welke opleiding heb je gedaan…?

-…Kwast en verf.” 

Kwast en verf

In het gesprek met Roeleke Schepers, de kunstenaar die ik vandaag mag interviewen, hoor ik hoe zij verbanden legt. Materie én bezieling, werken én zorgdragen voor een betere wereld, lichaam én geest, ontroering én humor, heden én verleden. 

Zodra je het werk van Roeleke ziet, raakt het meteen, door vorm en kleur, zeker, maar wellicht ook doordat haar kunstwerken zo duidelijk een verhaal vertellen!

“Ons hele lichaam is opgebouwd en je kunt ons opmeten, specifiek door bepaalde afmetingen. De ‘golden ratio’ bijvoorbeeld. En voor mijn schilderijen, dat is voor mij eigenlijk de inspiratie. En voor mij spreekt dat heel erg direct naar je ‘subconscious mind’.”

Heel veel dank aan Roeleke Schepers, voor de ontvangst op de hele bijzondere locatie waar ze werkt. Via links onder deze podcast, in onze blogs, de Ludejo website en KunstTaal social mediakanalen kun je Roeleke vinden en volgen.

Als je met plezier naar onze  podcast geluisterd hebt, wil je dat dan delen, een beoordeling geven en een review achterlaten? Ben je er volgende week weer bij?  Elza Zijlstra ontvangt ons dan in haar nieuwe onderkomen.

“…als ik naar een kunstwerk kijk dan… dan is het alsof ik niet alleen maar zie wat het nu is, maar alsof alles weer door me heen beweegt van dat moment. De tranen, de inzichten. En dat is per werk verschillend.” 

https://www.instagram.com/roelekeschepers/

https://www.facebook.com/itsmeRoeleke

https://www.roeleke.art/

KunstTaal: een inspirerende podcast om je vuurtje brandend te houden in deze gekke tijd!
We hebben 6 andere vrouwelijke kunstenaars geïnterviewd en dat leverde vrije, inspirerende en verrassende gesprekken op, in hun ateliers, temidden van hun werk.
back to top button