Ons nieuwste project: Playground Besto

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Het is met gepaste trots dat wij het volgende heugelijke nieuws met u delen:

Afgelopen vrijdag 10 april, om 17.43 uur, heeft er gezinsuitbreiding plaatsgevonden bij Ludejo!

Nou ja, eigenlijk zou je het ook teamuitbreiding kunnen noemen, of contentuitbreiding. Hoe dan ook, we zijn met z’n allen trotse ouders geworden van een hele dierenspeeltuin! En nee, we hebben geen carrièreswitch gemaakt (we love language, en hoewel we ook van dieren houden, vinden we het toch fijner om bezig te zijn met vertaal- en communicatiediensten dan met het voeren en verzorgen van dieren), maar we hebben wél een nieuw project om onze vaardigheden te etaleren.

In de eerste instantie begon Playground Besto (want zo heet de vrolijke beestenboel waar ik het over heb) als een vrij klein project. Malon wilde graag iets doen met graphic design. Iets moois maken voor onze klanten (iedereen die Malon kent weet dat ze van mooie dingen houdt, en iedereen die haar niet kent, weet het nu). Het idee was om een aantal templates te maken om op onze website te plaatsen. Ontwerpen die klanten konden downloaden (bijvoorbeeld om als achtergrond in te stellen op hun laptop of smartphone). Zo gezegd, zo gedaan. Elk teamlid bij Ludejo kreeg een eigen avatar gebaseerd op een dier naar keuze. Al deze avatars werden met zorg gemaakt door onze in-house graphic designer Marrit, en werden liefkozend ‘Besto’s’ genoemd (het woord ‘Besto’ betekent namelijk ‘dier’ in Esperanto).

Maar naarmate het project vorm kreeg, gingen de Besto’s steeds meer een eigen leven leiden. Eigenlijk werden we allemaal een klein beetje verliefd op onze avatars en voelde het onnatuurlijk om het project niet verder uit te bouwen. Want hoe leuk zou het zijn om alle dieren ook een geheel eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal te geven? En wat nou als we de Besto’s koppelden aan onze missie en onze diensten? Graphic design, copywriting, vertalen, audio- en videoproducties … In no time hadden we honderd-en-een ideeën over manieren waarop we Playground Besto konden uitbreiden.

Het idee was dat iedereen die dat wilde zo een kleurplaat kon downloaden van zijn of haar favoriete Besto.

Maar eerst moesten we natuurlijk zorgen voor een solide basis. En met ‘we’ bedoel ik eigenlijk Marrit, onze graphic designer. Zij mocht haar creativiteit loslaten op het ontwerp van de Besto’s. De stijl waarin de Besto’s zijn uitgevoerd heet low poly, een stijl waar Marrit voor het eerst mee in aanraking kwam tijdens het tweede jaar van haar opleiding.

Marrit: “In mijn tweede jaar kreeg ik van een aantal docenten als feedback dat ze mijn stijl niet professioneel genoeg vonden. Dat was even slikken, maar ik besloot me te verdiepen in andere stijlen om te kijken of ik iets kon vinden wat ik leuk vond en wat een beetje volwassener oogde. Toen ik voor het eerst een low poly-ontwerp zag, dacht ik gelijk: ‘wow, wat tof!’ Ik heb mezelf toen in drie dagen tijd de stijl aangeleerd. Mijn eerste low poly-ontwerp was een uil, een behoorlijke uitdaging om mee te beginnen, maar ik was erg blij met het eindresultaat en mijn docenten waren gelukkig ook enthousiast. Uiteindelijk heb ik de uil ook toegevoegd aan mijn portfolio.”

“Toen ik bij Ludejo solliciteerde voor de functie als in-house graphic designer heeft Andrew die afbeelding ook gezien, en hij vond het zo’n gaaf concept dat hij er ook iets mee wilde doen. En zo is het idee voor Playground Besto eigenlijk ontstaan.”

De volgende stap was om de afbeeldingen ook beschikbaar te maken als ‘kleuren op nummer’-kleurplaten. Het idee was dat iedereen die dat wilde zo een kleurplaat kon downloaden van zijn of haar favoriete Besto. En hoewel de kleurplaten in de eerste instantie vooral bedoeld waren voor een wat jeugdiger publiek, bleken ze ook een groot succes onder volwassenen (wat stiekem wel een opluchting was, aangezien we zelf ook vol enthousiasme aan het kleuren waren geslagen).

Als trotse nieuwe ouders willen we natuurlijk het liefst gelijk alle ontwikkelingen rondom Playground Besto met jullie delen, maar aangezien het project nog in de kinderschoenen staat, houden we het voor nu nog even bij de kleurplaten. Wel kunnen we beloven dat er nog veel meer leuks van Playground Besto aan zit te komen, dus houd onze website en socialmediakanalen in de gaten!

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

back to top button