Perimeter de Podcast

Perimeter de Podcast

Perimeter de Podcast is een podcast van het Airborne Museum en Ludejo Productions.

In deze podcast luister je naar persoonlijke getuigenissen van de gebeurtenissen in de perimeter. De perimeter was een verdedigingslinie in en rondom Oosterbeek, een dorp bij Arnhem, tijdens de Slag om Arnhem in 1944.

De betrokken militairen waren niet voorbereid op de gebeurtenissen die zich daar zouden afspelen en de bewoners van het dorp al helemaal niet.

We duiken de geschiedenis van verschillende locaties in de perimeter in. De podcast bestaat uit drie afleveringen die telkens andere locaties en hun burgers onder de loep nemen.

Wie waren de mensen die op deze locaties woonden en hoe zagen de locaties eruit voordat ze in puin lagen? Wat maakten de bewoners mee tijdens de negen dagen dat Oosterbeek frontgebied was? We gaan in gesprek met ooggetuigen en hun kinderen en zij vertellen ons hun bijzondere familieverhalen.

Het Airborne Museum opende in 2022 een tentoonstelling over belangrijke locaties in de perimeter. De persoonlijke verhalen van burgers en militairen die vast kwamen te zitten in de strijd komen hier aan bod.

Voor meer soortgelijke verhalen kun je luisteren naar de andere afleveringen van Perimeter de Podcast. Bezoek ook de tentoonstelling De Perimeter in het Airborne museum of ga op onderzoek uit op locatie en maak wandelingen langs de plekken vol historische betekenis van de perimeterwandelroute.

Deze Podcast kwam tot stand mede dankzij Andrew Hickson en het vertaal- en mediaproductiebedrijf Ludejo, Ad van Liempt, Han Giebing, Robert Voskuil, Roelinda de Soet, Leo Richardson, Fé van Kessel, Tove Marks en Fenne Meeuwis.

back to top button