The Third Rail Podcast: Keti Koti

The Third Rail Podcast: Keti Koti

Welkom bij de nieuwe podcast van Ludejo: The Third Rail.

De term ‘The Third Rail’ draagt een reputatie met zich mee van kracht en zelfs gevaar. In het Engels verwijst men vaak naar controversiële kwesties als ’the third rail of politics’. Ons doel is om diepgaande gesprekken op gang te brengen en onderwerpen aan te snijden die doorgaans als te gevoelig worden beschouwd. We streven naar een platform dat mensen helpt communiceren en begrijpen.

Duik dieper in de culturele betekenis van Keti Koti in onze prikkelende eerste reeks van ‘The Third Rail’. Ontdek de rijke geschiedenis en betekenis van deze belangrijke gebeurtenis door de ogen van boeiende gasten. In onze eerste drie episodes voert Malon Hamoen, de oprichter van Ludejo, inspirerende gesprekken over Keti Koti met verschillende mensen.

Keti Koti

Jaarlijks vieren we Keti Koti, ter herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen. De betekenis van Keti Koti is ‘ketenen gebroken’ in Sranantongo. Het staat ook bekend als (Prisiri) Mapasi, wat ‘Emancipatie(Festival)’ betekent. Een interessant feit over Sranantongo: oorspronkelijk was het de contacttaal tussen slaven en planters, maar tegenwoordig wordt deze taal door vrijwel alle bevolkingsgroepen in Suriname gesproken.

Laat ons weten wat je vindt van seizoen 1 van onze nieuwste podcast. Jouw feedback is waardevol!

back to top button