Ludejo’s tekst- en audiodiensten voor musea

Ludejo is gespecialiseerd in het bieden van communicatieoplossingen, zoals tekst- en audiodiensten, die op
maat worden gemaakt voor de unieke behoeften van musea en culturele instellingen. Met ons uitgebreide
aanbod van vertalers, tekstschrijvers en audio-engineers, zijn wij een hét bedrijf om musea te helpen bij het
creëren van boeiende en informatieve ervaringen voor bezoekers van over de hele wereld.

Vertalingen voor musea

Het aanbieden van kloppende en cultuurgevoelige vertalingen voor tentoonstellingen, brochures en websites is voor musea van cruciaal belang. Wij geloven dat onze vertalers kennis van en interesse in geschiedenis en cultuur dienen te hebben. Of je nu een vertaling nodig hebt van tentoonstellingslabels, informatiebordjes of multimediagidsen; wij bieden de expertise om jouw boodschap op een juiste en boeiende manier over te brengen naar de bezoekers.

Ons vertaalteam bestaat uit in-house vertalers, projectmanagers en taalkundigen. Verder werken we samen met een zorgvuldig uitgezocht team van freelancevertalers en -proeflezers. We hebben gespecialiseerde teams voor vertalingen naar het Nederlands, Duits, Engels en alle West-Europese talen. Voor andere talen, zoals Japans of Chinees, werken we samen met andere vertaalbureaus.

Audioproducties voor musea

Audiogidsen en multimediapresentaties bieden een interactieve manier om bezoekers het museum en de tentoonstellingen te laten ontdekken. Vaak is dit de beste manier om bezoekers bij het museum te betrekken. Ons audioproductieteam is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardig audiomateriaal in verschillende talen. Als kunst- en cultuurliefhebbers, helpen wij graag bij het maken van audiotours voor musea. We dompelen ons met liefde onder in de taal van de kunst, cultuur en geschiedenis.

Draagbare audioapparatuur

Onze draagbare audioapparatuur zorgt ervoor dat we de audio op locatie kunnen komen opnemen. De apparatuur zorgt ervoor dat, waar we ook opnemen, de kwaliteit hetzelfde is als in een studio. Wij vinden het altijd leuk om op te nemen op de locatie waar je tentoonstelling zal plaatsvinden.

Natuurlijk kunnen we ook op afstand opnemen of in een studio. Onze geluidstechnici zijn altijd bereid om met je samen te werken en er zo voor te zorgen dat je een zorgeloze (en effectieve) oplossing krijgt voor jouw audiobehoefte.

Als je goede stemacteurs kent, mag je ze zelf leveren. Zo niet, dan is dat geen probleem! Onze projectmanagers helpen je graag bij het vinden van een voor het museum en de inhoud geschikte stemacteur.

Podcasts voor musea

Steeds meer musea kiezen ervoor om contact te zoeken met hun publiek buiten het museum om. In 2022 merkte The New York Times in het artikel Using Podcasts to Broaden the Reach of Smaller Museums op dat “…museumpodcasts luisteraars trekt, zowel luisteraars dichtbij als ver weg”. Wil je meer te weten komen over de podcastmogelijkheden voor musea? Lees dan ons artikel “Podcasts voor musea”.

Hoeveel museumconservatoren zullen ooit eens gedacht hebben: als ik nu íets meer ruimte of tijd had, dan zou ik écht het verhaal over deze persoon, plaats, of dit object kunnen vertellen? Podcasts bieden een perfecte en voordelige oplossing om een onderwerp aan te bieden voor een groot publiek. Als een podcast op de juiste manier wordt gebruikt kan het zorgen voor een betere bekendheid en meer mogelijkheden voor musea.

Meer informatie over hoe Ludejo jou kan helpen bij het ontwikkelen van je eigen podcast? Ludejo heeft
samengewerkt met het Airborne museum in Oosterbeek om een podcast te produceren. Luister hier naar de
podcast “De perimeter”.

Tekstschrijven voor musea

Het maken van meeslepende en boeiende verhalen en inhoud is van essentieel belang als je je bezoekers wilt boeien. Onze ervaren tekstschrijvers werken nauw samen met musea en schrijven pakkende teksten voor tentoonstellingen, promotiemateriaal en educatief materiaal. Of het nu een korte omschrijving is van de tentoonstelling of een meeslepend verhaal, onze teksten worden op maat gemaakt, zodat ze de ervaring van de bezoeker verrijken en het unieke verhaal van elke tentoonstelling weten over te brengen. Onze tekst- en audiodiensten worden mede mogelijk gemaakt door onze getalenteerde tekstschrijvers die de verhalen in meerdere talen voor je kunnen schrijven.

Vertrouwd door toonaangevende musea in Nederland

Ludejo staat bekend als een bedrijf dat exceptionele communicatieoplossingen biedt voor musea in Nederland en culturele instellingen over de hele wereld. Ons team van taalkundigen, tekstschrijvers en audio-engineers is gespecialiseerd in het helpen van musea. Ze helpen je om het publiek bij het museum te betrekken en creëren onvergetelijke ervaringen voor de bezoekers. We hebben samengewerkt met en bieden professionaliteit en meertalige communicatieoplossingen van de hoogste kwaliteit voor instellingen, zoals kunstmusea en historische monumenten.

Eerdere projecten en samenwerkingsverbanden

Bekijk voorbeelden van onze eerdere projecten en samenwerkingsverbanden met musea over de hele wereld. Van audiogidsen voor wisseltentoonstellingen tot transcripties en ondertiteling in het Arabisch, en van vertalingen voor monumenten tot meertalige vertalingen voor permanente collecties; ons aanbod laat zien dat wij een breed scala aan communicatieoplossingen bieden voor alle musea, ongeacht de grootte of het specialisme van het museum.

Wil je meer weten over onze samenwerkingen met musea?

Wil je de communicatiemogelijkheden van jouw museum verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op om je projectvoorwaarden met ons te bespreken en meer te weten te komen over hoe onze op maat gemaakte oplossingen je kunnen helpen bij het naar een hoger niveau brengen van de bezoekerservaring en het maximaliseren van de impact van de tentoonstellingen.

back to top button